Volkswagen a oprit livrările către dealeri a vehiculelor multivan T6, după ce a constat că modelul diesel are emisii excesive de oxid de nitrogen şi a comunicat datele autorităţii de reglementare a sectorului auto din Germania, KBA, transmite Reuters.

Revista Der Spiegel a relatat vineri, fără să menţioneze sursa informaţiei, că testele efectuate de VW au arătat că emisiile de oxid de nitrogen ale T6 depăşesc semnificativ limitele legale, în condiţiile în care VW a stabilit un aşa-numit „factor de ajustare”, legat de emisii, prea scăzut, atunci când a solicitat KBA autorizarea modelului.

„Divizia de vehicule comerciale a VW analizează indiciile că anumite date tehnice nu pot fi confirmate în totalitate”, prin verificarea nivelurilor reale şi planificare de emisii ale modelului T6, a declarat un purtător de cuvânt al diviziei e vehicule comerciale.

Purtătorul de cuvânt a exclus posibilitatea ca softul de management al motorului este motivul acestor incertitudini şi a spus că VW a convenit cu KBA să facă noi teste.

În urmă cu doi ani, VW a recunoscut în faţa autorităţilor americane că s-a folosit de „un dispozitiv de apărare”, respectiv un software, care reducea nivelul emisiilor motoarelor diesel ale automobilelor în timpul testelor.

În scandalul emisiilor au fost implicate şi camioneta Amarok şi modelul Caddy fabricate de divizia de vehicule comerciale a VW.