La finalul anului 2015, se lansa la Cluj serviciul de car sharing GetPony, primul din România. Începând de luna aceasta, serviciul s-a extins şi în Capitală. Primele două modele electrice BMW i3 sunt deja în Bucureşti, în cartierul Cosmopolis.

Maşinile pot fi accesate prin aplicaţia de smartphone GetPony. De asemenea, maşinile sunt deblocate şi se deschid doar prin intermediul aplicaţiei.

Serviciul GetPony are în 5.000 de utilizatori în Cluj. Acolo există deja o flotă de 85 de maşini şi se poate alege din modele Mini One, BMW i3, Smart şi VW Up!. Preţurile diferă în funcţie de planul tarifar ales. De exemplu, dacă alegeţi un SMART, plătiţi 1 leu pe minut, 50 de lei pentru o oră şi 230 de lei pe zi.

Dacă vreţi un BMW i3 plătiţi 3,50 de lei pe minut, 35 de lei pe oră şi 350 de lei pe zi. De asemenea, mai există şi un plan tarifar dinamic, mai avantajos, iar cei care folosesc des acest sistem de car sharing pot primi discount-uri de până la 30%.

Acestea pot fi ridicate de pe stradă şi returnate într-o anumită arie. Potrivit reprezentanţilor serviciului, la Cluj, orice utilizator se află la mai puţin de 5 minute depărtare de un automobil GetPony.

Utilizatorii trebuie să aibă un permis de conducere de minim un an. Membrii care au sub 23 de ani plătesc suplimentar la fiecare cursă o sumă fixă de 2.5 lei. În preţul închirierii maşinii sunt incluse atât asigurările, cât şi carburantul sau încărcarea bateriilor, în cazul maşinilor electrice.

Fiecare user care foloseşte maşina dă un rating despre starea automobilului, precizează în aplicaţie dacă vede lovituri sau dacă e murdar la interior. În fiecare maşină este şi un card, iar dacă alimentează sau dacă o spală primesc minute gratuite.