Dacia lucrează la un nou model de Duster pentru 2017. După ce a fost cel mai bine vândut model Dacia din lume în 2015, francezii au decis să-i aplice un facelift.

Conform informaţiei exclusive din partea revistei AutoExpert, dar neconfirmat oficial de Dacia, noul design al SUV-ului Duster este parte dintr-un program special de dezvoltare a viitoarei generaţii de SUV-uri entry-level marca Dacia. Noul Duster  se va construi pe aceeaşi platformă a noilor Renault Megane şi Talisman. În acest fel, platformele Renault Clio care au stat la baza Logan, Sandero şi Duster au fost abandonate, mişcarea simbolizând o nouă eră pentru concernul Dacia.

Se pare că noul Duster va fi mai lung cu 18 cm, având o lungime totală de 4,5 metri, oferind pentru prima oară opţiunea de şapte locuri aşa cum a fost întâlnită pe Logan MCV.

La capitolul motorizare, noul model va veni cu motoare 1.5 dCi cât şi 1.2 TCE, combinate cu transmisia pe faţă sau integrală. Cei care sperau la o cutie automata, pot afla că aceasta va apărea şi pe alte pieţe în afara Rusiei, deci şi la noi. Merită menţionat ca design-ul maşinii nu este unul final, iar unele elemente ale acestuia se pot schimba până la lansarea oficială.

Împreună cu noul SUV Dacia, Renault Kwid se va vinde sub marca Dacia în Europa. Acesta va veni cu un motor 1.0 SCe şi va fi combinat cu noua cutie robotizată fără pedală de ambreiaj Easy-R.

www.playtech.ro