Cumpărarea unei maşini second-hand este, în unele cazuri, o loterie. Există persoane care, din dorinţa de a câştiga mai mulţi bani, fac tot posibilul să ascundă unele defecţiuni.

Iată cinci aspecte de care trebuie să ţineţi cont atunci când decideţi să cumpăraţi o maşină uzată.

Verificaţi, cu ochiul liber, dacă maşina a fost lovită. Dacă există scurgeri de vopsea sau în unele zone aceasta are aspect de coajă de portocală, înseamnă că a fost revopsită. Căutaţi, de asemenea, urme de rugină.

Apoi, comparaţi kilometrajul indicat de bord cu uzura maşinii. Verificaţi cât de tocit este cauciucul de pe volan sau pedalele, schimbătorul de viteze sau tapiţeria.

Un alt aspect de care e bine să ţineţi cont este modul în care se comportă maşina în trafic. Mergeţi cu ea, atât în oraş, cât şi în afară, ca să vă faceţi o idee despre direcţie, frâne, motor sau cutia de viteze.

Verificaţi actele maşinii şi carnetul de service. Cereţi proprietarului toate actele maşinii, inclusiv facturile de revizii şi reparaţii.

Dacă maşina aleasă v-a plăcut, nu vă grăbiţi să bateţi palma cu proprietarul. Mergeţi într-un service auto, pentru o verificare completă.

Sfaturi în alegerea unei maşini second-hand

1.Verificaţi dacă maşina a fost lovită

2. Atenţie la kilometraj

3. Verificaţi instalaţia electrică

4. Faceţi un drive-test

5. Verificaţi ITP-ul şi actele