Indiferent de modelul de serie pe care-l previzionează noul prototip electric Volkswagen, este destul de clar că aceasta este direcţia de design pe care o vom vedea în viitorul apropiat pe modelele-simbol ale mărcii: Golf, Passat, Touareg, scrie automarket.ro.

Marca germană va prezenta la Consumer Electronics Show (CES) Las Vegas, unul dintre cele mai mari târguri de electronice din lume, un concept care anunţă o maşină pur electrică în gama proprie.

Presa de peste Ocean speculează posibilitatea ca acest concept să anunţe o versiune electrică a unui microbuz-monovolum. Alte voci mizează mai degrabă pe un prototip care va anunţa o serie de elemente care vor apărea pe viitorul Phaeton, generaţia următoare a celui mai scump model VW fiind deja anunţată ca fiind una 100% electrică.

În imaginea-teaser prezentată de Volkswagen observăm o parte din zona frontală a conceptului. Aceasta ne oferă linii noi pentru marca germană, cu blocurile optice înglobate în designul unei grile de dimensiuni mari şi cu lumini de zi LED în forma literei C. În condiţiile în care liniile acestui concept sunt foarte diferite de ceea ce oferă Volkswagen pe piaţă în acest moment, este de aşteptat ca prototipul să reprezinte şi un preview estetic al viitoarelor generaţii Golf, Passat şi Touareg.

"Conceptul nostru marchează începutul unei noi ere în mobilitatea electrică accesibilă şi care oferă distanţe mari de rulare", se arată în comunicatul oferit de marca germană.