Până acum câţiva ani, plata rovinietei putea fi „fentată”, iar şoferii descoperiseră diverse modalităţi pentru a scăpa de această taxă. De când cu camerele video care veghează pe şosele, lucrurile s-au schimbat mult.

În plus, CNADNR a crescut numărul acestor camere, tocmai pentru a-i convinge pe şoferi că taxa de drum trebuie achitată.

De la începutul anului 2015 şi până la finele lunii iulie, aproximativ 184.000 de amenzi de acest gen au fost emise. În prezent, pe şosele sunt 14 puncte mobile şi 74 de puncte fixe

CNADNR a încasat 702 milioane de lei din plata rovinietei, în primele şapte luni ale anului. Iar la acestea, adăugăm şi amenzile emise pentru cei care nu au achitat taxa de drum.pentru controlul rovinietei.

„De la aproape 41.400 de procese-verbale de contravenţie în acest interval, la aproape 184.000 de procese-verbale. Este de aproape patru ori şi jumătate creşterea amenzilor. (…) Poate fi pusă şi pe instalarea unor puncte noi de control, dar şi pe ignoranţa unor utilizatori care circulă şi nu-şi dau seama că nu şi-au luat rovinieta şi poate fi pusă şi pe creşterea numărului de înmatriculări”, a explicat Cosmin Popescu, şef de direcţie în CNADNR.