Un grup de studenţi din Iaşi s-au gândit să renască celebra maşină de teren Aro, automobilul 4X4 românesc. iARO Camarad este o maşină 4X4 modernă, care are în dotare toate standardele actuale ale automobilelor, cu un design inspirat din primele Aro produse la Câmpulung.

Potrivit 4tuning.ro, iARO a început deja să fie construit. Studenţii ieşeni au făcut rost de un Aro 244 Crosslander, fabricat pentru piaţa din America de Sud, dotat cu un motor şi transmisie Toyota Hilux pe care l-au folosit ca model.

Aro România a scos prima maşină 4X4 pe poarta uzeinei de la Câmpulung-Muscel în 1957. Au fabricat peste 380.000 de vehicule, iar două treimi au fost exportate în peste 110 ţări. Aro a ieşit din fabricaţie în 2003.

În toamna anului respectiv, Statul român a vândut pe 180.000 de dolari aproape 70% din companie unei firme deţinute de un american de origine cubaneză.

Potrivit contractului de privatizare, acesta ar fi trebuit să investească 2 milioane de dolari, însă nu a avut loc nicio investiţie.

În mai 2007, omul de afaceri Nicolae Raţiu, fiul celebrului ţărănist Ion Raţiu, a reuşit să preia o parte din activele companiei şi a derulat investiţii pentru reabilitarea platformei şi reconversia unor hale.