Ceea ce acum câţiva ani părea un scenariu SF, azi este aproape realitate.  România are mari şanse ca din anul compeţional 2015 să înscrie o echipă în cursele auto de Formula 1. Reprezentanţii companiei Forza Rossa au depus un dosar la Federatia Internaţională de Automobilism (FIA), iar aceasta din urmă analizează foarte atent situaţia.

"Dacă răspunsul FIA vine în urmatoarele zile şi suntem acceptaţi, atunci vom avea timp să înscriem echipa pentru sezonul 2015. Daca nu, o vom face în 2016. Finanţarea echipei va proveni din mediul exclusiv privat, Guvernul Romaniei nefiind implicat. Colin Kolles va veni cu partea de monitorizare logistică", a dezvaluit Bogdan Sonea, marketing manager al companiei Forza Rossa, pentru cotidianul Adevărul.

Deşi nu se ştie exact care este situaţia şi în ce stadiu se află analiza dosarului, FIA a explicat într-un comunicat oficial emis acum două săptămâni că dosarul este foarte bine întocmit, în timp ce Bernie Ecclestone, directorul F1, a dezvăluit că Federaţia Internaţionala va acorda două noi licenţe.

"I-am acceptat pe cei de la Haas. De asemenea, am acceptat încă o echipă. Vom vedea dacă se vor putea prezenta", a precizat Ecclestone.