Citroen a dezvăluit pozele conceptului Cactus, care anunţă noua linia de autoturisme practice pe care o va urma brandul francez în viitor.

Compania de la Saint-Ouen nu a specificat dacă conceptul de hatchback cu 5 uşi va intra în producţie ci că este doar un manifest, o previzualizare a viitoarei  linii C.

În orice caz, o versiune a conceptului va fi lansată la mijlocul anului 2014, şi se aşteaptă să înlocuiască compacta C4 hatchback.

Alte modele în aceeaşi temă vor înlocui modelele C1 şi C3.

Grupul PSA/Peugeot-Citroen îşi repoziţionează mărcile. Citroen merge pe C-line pentru a concura mărci precum Skoda, Chevrolet.

Peugeot se duce în schimb către sectorul de lux, concurând împotriva Volkswagen, Ford, şi Opel.

Modelele C-Line apelează la simplitate, la calitate fără compromise, după cum spun reprezentanţii companiei.

Cactus este propulsat de un tren de rulare hibrid ce foloseşte aer comprimat pentru stocarea energiei, în locul bateriilor electrice, obţinându-se o reducere a consumului de combustibil, mai mic de 3 litri/100 km. Prototipul se bucură de o suprafaţa lină, un sistem de iluminare LED de înaltă clasă, şi o lungime de 4,21 metri şi o gardă destul de înaltă. În interior, panoul de instrumente este înlocuit total de un ecran de 7 inci, iar butoanele de control sunt înglobate într-un ecran touch screen de 8 inci.

Citroen se aşteaptă să producă 80.000 de unităţi de C4 Cactus în 2015.