Noul proprietar al companiei SAAB (NEVS) a început demersurile pentru a reporni producţia la fabrica constructorului din Suedia, la finalul  acestui an. Fabrica Saab din Trollhattan este gata pentru a începe asamblarea modelului mediu 9-3. Compania a recrutat personal în acest scop.

NEVS (National Electric Vehicle Sweden) care este deţinută de un investitor chinez din domeniul energiei regenrabile, a cumpărat Saab anul trecut, salvând compania suedeză de la faliment.  Modelul 9-3 va fi similar cu mai vechiul 9-3 a cărui producţie a încetat în 2011. Reprezentantul NEVS nu a dezvăluit decât faptul că motorizarea pe benzină va beneficia de turbosuflantă.

O versiune electrică este plănuită să fie lansată anul viitor şi va avea suporta un facelift generalizat. Noul 9-3 va fi vândut în Europa şi China şi Statele Unite.

NEVS mai plănuieşte să mai construiască modele bazate pe designul Phoenix , conceput înainte de falimentul Saab din 2011. Platforma ar urma să fie modificată pentru a îndepărta 20 % din component cu scopul de uşura masa vehiculului.

Reprezentantul companiei a specificat că un alt viitor model 9-5 va folosi baterii electrice ce vor fi produse de o companie chineză din cadrul consorţiului.

NEVS plănuieşte să producă 120.000 de unităţi de Saab 9-3 pe an, până în 2016. Ţinta se apropie de apogeul istoric al brandului din 2006, când au fost produse 133.000 de autoturisme.