Limuzina gamei Audi va fi primul model care se va putea conduce singur pe şoselele Europei. Rămâne de văzut care va fi disponibilitatea acestui sistem în funcţie de ţară şi legislaţie. Cele mai noi sisteme dezvoltate de Audi îşi fac apariţia în prima fază pe A8, nava amiral a mărcii germane. Viitoarea generaţie a modelului german, care va fi prezentată în 2016 şi va apărea în showroom-uri în 2017, le va oferi posesorilor săi un mod de rulare complet autonom.

Oficialii mărcii au asistat la turul de circuit pe care un Audi RS7 l-a realizat fără pilot în ritm de cursă pe Hockenheim. Aceştia au confirmat că noul Audi A8 va dispune de sisteme asemănătoare cu cele pe care le-a avut montate la bord exemplarul RS7, urmând să devină una dintre cele mai avansate maşini din lume din punct de vedere tehnologic.

Nu se cunoaşte gradul de autonomie pe care maşina i-l va putea oferi şoferului şi nici disponibilitatea acestui pachet pe pieţele lumii. Cel mai probabil, noul A8 va dispune de un sistem autonom care va putea fi folosit în funcţie de nevoile celui de la volan fie parţial, fie complet. 

 

Sursa: Automarket.ro