Pierdută în avalanşa de modele şi concepte prezentate la Salonul Auto de la Paris, marca Venturi a prezentat un crossover de 400 CP cu motor electric. Marca franceză Venturi a adus la Salonul Auto de la Paris un model nou numit America. Este un crossover cu două locuri sau mai bine zis, un Buggy propulsat de un performant motor electric. Venturi America are un look ciudat, dar original şi va fi produs într-o serie limitată de doar 25 de exemplare. Preţul este piperat, un Venturi America costând peste 300.000 euro. 

Pentru acest preţ, modelul America vine dotat cu un motor electric ce produce 400 CP şi 480 Nm. Acceleraţia de la 0 la 100 km/oră se face în 4,5 secunde, iar până la 200 km/oră sunt necesare 14 secunde. Viteza maximă ce poate fi atinsă buggy-ul electric este de 220 km/oră. Autonomia promisă este impresionantă, Venturi declarând că setul de acumulatori de 53 kWh oferă suficientă energie pentru a putea parcurge 250 km. Timpul de încărcare este de trei ore şi jumătate. Deşi este prezentat ca şi crossover, Venturi America nu oferă tracţiune integrală.

Crossoverul cu două locuri are 4.1 metri lungime, doi metri lăţime şi 1.4 metri înălţime şi o gardă la sol de 280 mm. Greutatea totală este de 1.5 tone şi foloseşte jante de 20 inch împreună cu anvelope Michelin Latitude Sport. Producţia de serie va începe anul viitor la uzina Venturi de la Le Mans, Franţa.

Sursa: Automarket.ro