Skoda Fabia se pregăteşte de a treia sa generaţie, modelul ceh urmând să primească modificări structurale şi estetice serioase. A apărut deja prima schiţă oficială care dezvăluie parţial partea frontală a modelului ceh de clasă mică. În aşteptarea primelor fotografii oficiale, care vor fi publicate în următoarele săptămâni, cei de la Skoda ne fac cunoştinţă cu noua generaţie Fabia printr-o primă schiţă care dezvăluie liniile de bază ale noului model subcompact din Cehia. Spre dezămigrea iubitorilor Skoda, noua generaţia nu aduce o schimbare spectaculoasă. 

Comunicatul oficial care însoţeşte o schiţă arată că Fabia va fi primul model de serie care va împrumuta idei de la conceptul VisionC, prezentat în primăvara acestui an la Salonul de la Geneva, şi că liniile noii generaţii au fost inspirate parţial şi din raliuri, zonă a motorsportului în care Skoda a fost foarte prezentă în ultimii ani. „Aceste două elemente combinate îi oferă noii Fabia mai mult dinamism, mai multă pasiune şi mai multă emoţie. Noua imagine clară, bine definită, amestecă forme cristaline cu linii angulare de cea mai înaltă precizie. Hatchback-ul este caracterizat de proporţii echilibrate, compacte“, se arată în comunicat.

Dacă grila frontală este o adaptare clară la scară mică a liniilor pe care Skoda le impune în gama proprie odată cu noile Rapid, Octavia, Superb şi Yeti, blocurile optice au o formă familiară şi par inspirate din cele ale lui VW Polo, fratele de grup al modelului ceh.

Printre celelalte detalii importante pe care le aflăm astăzi se numără şi faptul că noua Fabia va fi cu 9 centimetri mai lată decât modelul actual, înălţimea coborând cu 3 centimetri. Modelul va păstra platforma de producţie a generaţiei anterioare, scopul celor de la Skoda fiind acela de a păstra un preţ de listă cât mai coborât. În rest, veşti proaste pentru cei care vizau o eventuală versiune RS a lui Fabia, aceasta fiind eliminată de cehi din gama viitoarei generaţii din cauza performanţelor sub aşteptări ale actualei generaţii Fabia RS.

Sursa: Automarket.ro