Consiliul Local a aprobat încheierea unui contract de comodat între Primăria Ploieşti şi SC Transport Călători Express SA, scopul final fiind acela de a dota 50 de autobuze diesel din parcul societăţii de transport cu sisteme de alimentare GPL (gaz petrolier lichefiat).

Procedura de finanţare din fonduri nerambursabile de la Ministerul Mediului, permite dotarea autobuzelor însă dacă acestea s-ar afla în patrimoniul municipalităţii. Ca atare, reprezentanţii primăriei şi ai RATP au optat pentru încheierea unui contract de comodat prin care TCE dă cu împrumut primăriei, pe o perioadă de trei ani, gratuit, 50 de autobuze MAN care vor fi echipate cu sisteme GPL. 

Costul estimat al acestei modernizări se ridică la valoarea de 5 milioane de euro.

Printre avantajele introducerii sistemului GPL reprezentanţii TCE arată diminuarea emisiilor poluante, reducerea costurilor pe km. cu circa 40%, datorită costului redus al gazului petrolier lichefiat faţă de costul motorinei, existenţa infrastructurii staţiilor de încărcare şi realimentare cu GPL, activarea autobuzelor vechi, a căror uzură a motorului nu mai permite încadrarea în standardele de mediu comunitare, singura condiţie fiind starea bună a caroseriei. Conversia pe G.P.L. presupune o garanţie intre 18 si 24 luni, după transformarea motorului, recuperarea în timp scurt a investiţiei, în funcţie de rulajul lunar al autobuzului.