Cum aţi reacţiona dacă micuţul dumneavoastră ar veni acasă, plângând, şi v-ar spune că a fost bătut, la şcoală, în timpul orei, de către un profesor?

Sigur, cei mai duri ar fi tentaţi să meargă şi să aplice aceaşi corecţie agresorului. Pentru că dincolo de relaţia profesor-elev, vorbim despre o agresiune fizică...  Pare mult mai dureros, în momentul în care agresorul este o profesoară, o femeie trecută prin viaţă, de la care te-ai aştepta la mult mai multă umanitate.

Alţii mai paşnici, ar merge şi ar reclama agresiunea la cei îndreptăţiţi să pedepsească aşa ceva... Eu una, ca mamă, aş merge până în pânzele albele ca să mă asigur că un alt micuţ nu va mai beneficia de un astfel de „tratament” ...

Din păcate un astfel de caz s-a petrecut, săptămâna trecută, în comuna Măgurele...Un băiat de clasa a şasea a venit acasă plângând şi le-a povestit părinţilor că a fost bătut de profesoara de română (care îi este şi dirigintă) în timpul orei, în faţa colegilor, cadrul didactic congratulându-l pe copil şi cu apelativul „dobitoc”.

Georgiana Dincă, mămica băieţelului, a mers la şcoală şi la Primăria Măgurele pentru a reclama agresiunea. Femeia consideră că orice problemă ar fi trebuit rezolvată paşnic, fără a se recurge la agresiune. Ea nu respinge o eventuală greşeală de comportament a băieţului său, însă nu poate accepta atitudinea profesoarei Popa Chiva Gabriela, care se pare, că este la fel de agresivă şi cu alţi copii.

Anchetă la şcoală

Conducerea şcolii din Măgurele cunoaşte incidentul şi a constituit o comisie specială pentru analizarea situaţiei. „Ancheta este în derulare, am discutat deja cu doamna profesoară care susţine că elevul a avut o atitudine nercorespunzătoare şi lipsită de respect faţă de dumneaei. Dânsa susţine că doar l-a urecheat”, ne-a declarat Claudia Iliescu, directoarea unităţii de învăţământ.

„Este prima oară când ne confruntăm cu un astfel de incident şi îmi doresc să nu mai aud aşa ceva. Menirea noastră este să facem educaţie şi să învăţăm copiii cum să devină nişte adulţi frumoşi şi responsabili. De altfel, mă mândresc cu activităţile extraşcolare şi cu rezultatele elevilor noştri şi pot să vă spun că la Măgurele se întâmplă multe lucruri frumoase”, ne-a mai spus directoarea şcolii.

Incidentul a fost adus şi la cunoştinţa conducerii Inspectoratului Şcolar, fiind demarată şi aici o anchetă. Cazul mai este cercetat de Poliţie şi de Direcţia Judeţeană pentru Protecţia Copilului.

Sancţiunile pe care le poate primi profesoara Chiva Gabriela Popa pot merge de la avertisment până la desfacerea contractului de muncă, în funcţie de gravitatea incidentului.

Nu pot să nu mă întreb, totuşi, ce caută această doamnă în învăţământ. Sigur vor exista unii care vor începe cu salariul mic al profesorilor, probleme personale sau alte explicaţii de acest gen.

Totuşi am şi eu  un punct de vedere: Doamnă profesoară nimeni nu vă obligă să profesaţi în învăţământ. Când un loc de muncă nu te mulţumeşte ai alternativa demisiei şi îţi poţi căuta un job mai bine plătit sau mai puţin stresant...