Conducerea Spitalului Municipal din Câmpina a sesizat Parchetul, după ce un prematur a murit la câteva ore de la naştere şi a fost incinerat în scurt timp, fără a se fi efectuat necropsia. Conducerea unităţii a deschis şi o anchetă internă.

Spitalul Municipal Câmpina a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina în cazul unui copil născut prematur, care a murit la câteva ore de la naştere, fiind incinerat în scurt timp. Sesizarea s-a făcut în condiţiile în care în documente au fost constatate mai multe neconcordanţe

Managerul Spitalului Municipal din Câmpina, medicul Călin Tiu, a declarat pentru News.ro că în urma verificării documentelor încheiate în acest caz, a sesizat nişte „aparent banale nepotriviri” în legătură cu orele la care s-au produs diverse manevre medicale.

„Dacă orele din foaie nu sunt în regulă, am considerat că există dubii şi în privinţa actului medical şi de aceea am sesizat Parchetul” a spus Călin Tiu.

Incinerarea s-a făcut fără a exista o necropsie care să certifice cauza decesului.

Procurorii au ridicat deja documentele de la Spitalul Munciipal din Câmpina şi au făcut audieri în acest caz, iar ancheta este în desfăşurare.