Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au respins solicitarea procurorilor DNA a a-l plasa în arest la domiciliu pe Mircea Cosma, preşedintele CJ Prahova, pe motiv că ar fi încălcat prevederile controlului judiciar.

Mai mult, Instanţa a decis să modifice măsura preventivă, înlăturând prevederile care le interziceau lui Mircea şi Vlad Cosma să ia legătura unul cu celălalt, pe nicio cale.

Publicăm sentinţa magistraţilor de la ICCJ integral:

„Respinge cererea de înlocuire a masurii controlului judiciar cu masura arestului la domiciliu în ceea ce-l priveste pe inculpatul Cosma Mircea. Admite cererile formulate de inculpatii Cosma Vlad Alexandru si Cosma Mircea numai în ceea ce priveste modificarea masurii preventive a controlului judiciar si în consecinta: Înlatura din continutul Ordonantei de dispunere a masurii controlului judiciar din 18.02.2014 luata de catre Parchetul de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitiei - Directia Nationala Anticoruptie - Serviciul Teritorial Pitesti - în dosarul nr.183/P/2013 privind pe inculpatul Cosma Vlad Alexandru- dispozitia vizând interdictia inculpatului Cosma Vlad Alexandru de a nu se apropia de inculpatul Cosma Mircea si de a nu comunica cu acesta direct sau indirect, pe nicio cale. Înlatura din continutul masurii preventive a controlului judiciar dispusa prin încheierea de sedinta din 12.02.2014 a Înaltei Curti de Casatie si Justitie – Judecatorul de Drepturi si Libertati privind pe inculpatul Cosma Mircea dispozitia privind interdictia inculpatului Cosma Mircea de a nu lua legatura cu inculpatul Cosma Vlad Alexandru. În baza art.348 alin.2 Cod procedura penala raportat la art.207 alin.4 Cod procedura penala, mentine masura controlului judiciar a inculpatilor COSMA VLAD ALEXANDRU, instituita prin Ordonanta de dispunere a controlului judiciar din 18.02.2014 si COSMA MIRCEA, dispusa prin încheierea de sedinta din 12.02.2014 a Înaltei Curti de Casatie si Justitie – Judecatorul de Drepturi si Libertati, astfel cum a fost modificata, ca fiind legala si temeinica. Cu drept de contestatie în 48 de ore, de la pronuntare.”

Vă reamintim că Mircea Cosma, preşedintele CJ Prahova este acuzat de procurorii DNA de luare de mită şi abuz în serviciu. Şi fiul său deputatul Vlad Cosma este acuzat, în acelaşi dosar, tot de luare de mită. În acelaşi dosar mai sunt inculpaţi Daniel Alixăndrescu, fostul director al Direcţiei Patrimoniu al CJ Prahova, şi Răzvan Alexe, unul dintre cei mai controversaţi oameni de afaceri prahoveni, bun prieten cu Vlad Cosma.