Aplicarea noului Cod Penal a fost de bun augur pentru 14 prahoveni care au reuşit astfel să scape de arestul preventiv, instanţele de judecată dispunând măsura arestului la domiciliu.

Conform datelor IJP Prahova, domiciliile arestaţilor sunt în Ploieşti (10), Bucov (2), Măneşti (1) şi Păuleşti (1), iar infracţiunile pentru care aceste persoane sunt cercetate sunt evaziune fiscală, spălare de bani, abuz în serviciu şi luare de mită.

Cum Ministerul Justiţiei nu a reuşit să implementeze faimoasele brăţări electronice pentru arestaţii la domiciliu, aceştia sunt verificaţi personal de către poliţiştii din zona în care locuiesc, dar şi de agenţii de la formaţiunile de Ordine Publică şi Poliţia Rutieră.

Potrivit informaţiilor noastre arestaţii prahoveni la domiciliu sunt cei implicaţi în faimoasele dosare de evaziune fiscală şi spălare de bani printre aceştia fiind Răzvan Alexe, Marcel Păvăleanu, fostul angajat al SGG, Nicolae Onea, patronul Conti, Andrei şi Marian Ţărîndă, patronii SC Asfalt Sud, dar şi Daniel Alixăndrescu, fostul director al Direcţiei Patrimoniu din Consiliul Judeţean Prahova.