Lucrările de înlocuire a conductelor de medie presiune la gaze au afectat serios activitatea comercială în zona Halelor Centrale şi a pieţei alăturate, una dintre cele mai importante din Ploieşti.

După ce a început lucrările pe strada Romană, lucrătorii Coni – cei care execută lucrarea – au ajuns şi pe strada Griviţei şi pe Strada George Coşbuc unde sunt liniile de tramvai. Şi pentru că la noi nu se lucrează noaptea şi nici nu se delimitează spaţiul de lucru, muncitorii au făcut şanţuri printre ploieştenii veniţi să-şi facă cumpărăturile la piaţă, printre comercianţii care se aprovizionau cu marfă, printre maşinile care circulau cu greutate prin zonă.

Ulterior, muncitorii au poziţionat câteva plăci din lemn ori de metal peste aceste şanţuri, multe neastupate. Cei mulţi clienţi ai pieţei şi Halelor, persoanele vârstnice, au trebuit să fie cu ochii în patru pentru a nu aluneca într-un şanţ neacoperit. Comercianţii au fost la fel de afectaţi, deoarece aprovizionarea cu marfă s-a făcut cu mare greutate.

Zeci de străzi din Ploieşti au fost afectate de aceste lucrări, deoarece constructorii nu refac trama stradala la starea iniţială. De cele mai multe ori se toarnă un strat subţire de ciment, apoi peste o săptămână două se mai intervine cu covor asfaltic, dar în multe locuri, muncitorii mai uită pe unde au mai lăsat şanţuri şi nu mai astupă şi cu bitum.

În scurt timp vor începe pe strada George Coşbuc şi lucrările de înlocuirea a liniilor de tramvai, ceea ce va duce la blocarea completă a circulaţiei pe această arteră din spatele pieţei.