Corpul de control al Ministerului Sănătăţii a finalizat verificările la sediul de pe Buna Vestire al Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti. Dacă în decembrie, reprezentanţii ministerului recomandau mutarea secţiilor în altă clădire, acum s-a renunţat la această cerinţă.

Potrivit administratorului judeţului, Fabioara Ionescu, inspectorii ministerului au recomandat doar schimbarea faianţei de la blocul alimentar din clădirea de pe strada Buna Vestire, unde funcţionează patru secţii. Deja, angajaţii unei firme de construcţii au început lucrările de schimbare a faianţei, iar peste două săptămâni amenajarea ar putea fi terminată.

Consiliul Judeţean a alocat la începutul anului suma de 600.000 de lei pentru începerea lucrărilor de reparaţii curente şi igienizare, inclusiv înlocuirea instalaţiilor şi obiectelor sanitare.

La finalul anului trecut  Ministerul Sănătăţii a recomandat suspendarea activităţii în acest spaţiu din cauza condiţiilor precare. Activitatea la secţiile din clădirea de pe strada Buna Vestire din Ploieşti (secţiile Interne II, Gastroenterologie şi Dermatologie) nu a fost  întreruptă, deoarece Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti a contestat măsura de suspendare, solicitată de către comisia Ministerului Sănătăţii.