Apreciind cu maximă responsabilitate evoluţia COVID-19, conducerea APIA, susţinută de MADR a luat decizia de a suspenda primirea cererilor unice de plată  începând cu data de 16 martie 2020 până la data de 06 aprilie 2020, iar în funcţie de evoluţia virusului vom lua măsurile care se impun. Menţionăm faptul că activitatea agenţiei se va desfăşura normal, evitând contactul cu publicul.

 

Convinşi de faptul că fiecare dintre noi, angajat APIA sau fermier, ar putea fi expus contaminării cu acest virus, în ciuda tuturor măsurilor de precauţie impunse în această situaţie, considerăm că cel mai important este să ne gândim la sănătatea fiecăruia.

 

De aceea, conducerea APIA susţine iniţiativa de a reduce riscul infestării în cazul oricărui angajat al Agenţiei. Cu toţii ştim că munca în echipă, făcută cu seriozitate şi cu conştiinciozitate de fiecare dintre noi, a dus la atingerea nivelului maxim de performanţă în acest domeniu. Dar, dincolo de rezultatele care ne onorează şi ne obligă să fim întotdeauna cei mai buni, apreciem faptul că sănătatea fiecăruia trebuie să reprezinte în această situaţie nemaiîntâlnită, prioritatea acestei Agenţii. Măsura luată reprezintă o dovadă a respectului pe care trebuie să îl manifestăm înainte de toate faţă de noi înşine.

 

Fermierilor noştri, beneficiari direcţi ai tuturor formelor de sprijin acordate prin APIA, le transmitem rugămintea de a se solidariza cu efortul nostru de a reduce expunerea în faţa acestui virus şi îi asigurăm de faptul că le vor fi respectate toate drepturile.

 

APIA transmite angajaţilor şi fermierilor să respecte cu stricteţe toate normele impuse în aceste momente şi le doreşte tuturor multă sănătate.