Consiliul Local Ploieşti a votat acordarea unui ajutor de 20.000 de lei pentru Vlad Braşoveanu, un tânăr de 26 de ani care trebuie operat de urgenţă în Germania pentru extirparea unei tumori cerebrale. Cazul a fost intens mediatizat în presa şi a trezit multă compasiune şi dorinţă de a ajuta. Mai puţin din partea fostului PDL-ist, actualmente liberal, consilierul Gheorghe Sârbu, vârful de lance al noului Partid Naţional Liberal în Consiliul Local Ploieşti.

În cadrul şedinţei, acesta a avut o intervenţie absolut neinspirată şi penibilă la dezbaterea pe acest caz. Cu o vehemenţă demnă de o cauză mai bună, Sârbu a creat o stare tensionată înaintea votului când a declarat: „Eu nu înţeleg urgenţa. De ce atâta grabă? Cererea a venit pe 4 noiembrie şi noi trebuie să votăm acum. Într-o singură zi s-a întrunit comisia de buget. Aşa ceva nu am mai văzut”.

Explicaţiile i-au fost date de soţia tânărului care, cu lacrimi în ochi după ce a ascultat „rechizitoriul“ liberalului, i-a explicat că boala avansează într-un ritm galopant şi intervenţia chirurgicală este o chestiune de zile. Şi că s-ar putea ca mai târziu sa fie prea târziu !

Deşi toată lumea aştepta scuze pentru aceasta intervenţie, Sârbu nu a catadicsit să şi le ceară.

Vlad Braşoveanu este aşteptat să ajungă la Institutul Internaţional de Neuroştiinţă din Hanovra peste câteva zile, iar intervenţia chirurgicală costă 45.000 de euro.