Conducerea Consiliului Judeţean Prahova a numit un nou director la Direcţia de Patrimoniu cu titlu interimar pe durata absenţei titularului, Daniel Alixandrescu, cercetat penal şi arestat la domiciliu de săptămâna trecută.

Pe durata desfăşurării anchetei de către procurorii DNA, funcţia respectivă va fi asigurată de către Corneliu Ioniţă, care a activat până acum ca şef de serviciu în cadrul aceleaşi direcţii.

Potrivit deciziei instanţei ÎCCJ: Conform art. 227 alin. 2 Cod procedura penala dispune luarea masurii arestului la domiciliu , prev. de art. 202 alin. 4 lit. d raportat la art. 218 din Codul de procedura penala, fata de inculpatul ALIXANDRESCU DANIEL ADRIAN pe o durata de 30 de zile, de la data de 12 februarie 2014 la data de 13 martie 2014, constând în obligaţia impusa inculpatului de a nu părăsi imobilul în care locuieşte, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se afla cauza.

Conform art. 221 alin. 2 Cod procedura penala , pe durata masurii arestului la domiciliu, inculpatul ALIXANDRESCU DANIEL ADRIAN are urmatoarele obligatii:

a) sa se prezinte în fata organului de urmarire penala, a judecatorului de drepturi si libertati, a judecatorului de camera preliminara sau a instantei de judecata ori de câte ori este chemat;

b) sa nu comunice cu ceilalţi inculpaţi cercetaţi în dosar respectiv Cosma Mircea, Alexe Razvan si Cosma Vlad Alexandru, cu denunţătorii Dumitru Ion, Palada Costin Gimi şi Onea Nicolae.

În baza art. 221 alin. 4 Cod procedura penala atrage atenţia inculpatului ALIXANDRESCU DANIEL ADRIAN ca, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuita cu măsura arestării preventive“.