Schimb dur de replici în şedinţa de azi a legislativului ploieştean. Protagonişti au fost, din nou, preşedintele de şedinţă, avocatul George Botez şi primarul Adrian Dobre.

Vizibil iritat că a fost luat la bani mărunţi de către consilierii social democraţi pentru proiectul de hotărâre prin care solicită să se contracteze un credit de două sute de milioane lei care ar fi sufocat finanţele Ploieştiului şi ar fi dus la un grad de îndatorare maxim al municipalităţii, primarul Dobre a considerat de cuviinţă să treacă la artileria grea şi să acuze majoritatea PSD-ALDE că-i blochează proiectele.

În replică, Botez l-a întrebat pe Dobre : “Domnule primar, dacă aţi fi fost manager general la o firma şi aţi fi convocat actionarii companiei de azi pe mâine, să le puneţi în faţă două foi cu care să fie de acord să îndatoreze firma cu 50 de milioane de euro, fără a justifică această solicitare şi fără rapoarte fundamentate, credeţi că v-ar fi dat afară pe loc sau v-ar mai fi ţinut până a două zi? Ce credeţi că ar putea justifica un asemenea gest iresponsabil, domnule primar?”

Continuând pe aceeaşi linie, Dobre a afirmat că nu este manager general şi că este primar, aşa că poate să facă ce crede. Continuând disputa, avocatul Botez a spus : “Ştiu că nu sunteţi manager general pentru că nu aveţi astfel de calităţi de conducător. Pentru că altfel aţi fi stat de vorba cu noi, ne-aţi fi explicat. Tocmai de aceea pun un pariu cu dumneavoastră: dacă mai participaţi la următoarele alegeri drept candidat la funcţia de primar şi luaţi mai mult de 20% din voturi, eu nu voi mai candida la alegerile parlamentare! “.