Pe siteul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a fost publicată sentinţa completului care a judecat propunerea procurorilor DNA de arestare preventivă a preşedintelui CJ Prahova, Mircea Cosma.

Conform informaţiilor oficiale, liderul PSD Prahova a fost eliberat sub control judiciar şi nu plasat în arest la domiciliu cum s-a ştiut iniţial.

Daniel Alixăndrescu, directorul Direcţiei Patrimoniu din CJ Prahova, a primit măsura de arest la domiciliu.

Interesant este că denunţătorii preşedintelui CJ Prahova sunt Ion Dumitru Ion, Gimi Palada şi Nicolae Onea, patronii unor firme abonate de ani buni la lucrări de infrastructură realizate din bani publici.

Publicăm integral sentinţa Instanţei care cuprinde inclusiv obligaţiile lui Mircea Cosma şi a celorlalţi inculpaţi din dosarul DNA.

 

„Respinge propunerea de arestare preventiva a inculpatilor ALIXANDRESCU DANIEL ADRIAN si COSMA MIRCEA formulata de Ministerul Public - Parchetul de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie - Serviciul Teritorial Ploiesti. II. Conform art. 227 alin. 2 Cod procedura penala dispune luarea masurii arestului la domiciliu , prev. de art. 202 alin. 4 lit. d raportat la art. 218 din Codul de procedura penala, fata de inculpatul ALIXANDRESCU DANIEL ADRIAN pe o durata de 30 de zile, de la data de 12 februarie 2014 la data de 13 martie 2014, constând în obligatia impusa inculpatului de a nu parasi imobilul în care locuieste, fara permisiunea organului judiciar care a dispus masura sau în fata caruia se afla cauza.

Conform art. 221 alin. 2 Cod procedura penala , pe durata masurii arestului la domiciliu, inculpatul ALIXANDRESCU DANIEL ADRIAN are urmatoarele obligatii:

a) sa se prezinte în fata organului de urmarire penala, a judecatorului de drepturi si libertati, a judecatorului de camera preliminara sau a instantei de judecata ori de câte ori este chemat;

b) sa nu comunice cu ceilalti inculpati cercetati în dosar respectiv Cosma Mircea, Alexe Razvan si Cosma Vlad Alexandru, cu denuntatorii Dumitru Ion, Palada Costin Gimi si Onea Nicolae.

În baza art. 221 alin. 4 Cod procedura penala atrage atentia inculpatului ALIXANDRESCU DANIEL ADRIAN ca, în caz de încalcare cu rea-credinta a masurii sau a obligatiilor care îi revin, masura arestului la domiciliu poate fi înlocuita cu masura arestarii preventive. III.

Conform art. 227 alin. 2 Cod procedura penala dispune luarea masurii controlului judiciar prev. de art. 202 alin. 4 lit. b raportat la art, 211 din Codul de procedura penala, fata de inculpatul COSMA MIRCEA. În baza art. 215 alin. 1 Cod procedura penala inculpatul COSMA MIRCEA trebuie sa respecte urmatoarele obligatii :

a) sa se prezinte la organul de urmarire penala, la judecatorul de camera preliminara sau la instanta de judecata ori de câte ori este chemat;

b) sa informeze de îndata organul judiciar care a dispus masura sau în fata caruia se afla cauza cu privire la schimbarea locuintei;

c) sa se prezinte la organul de politie în a carui circumscriptie locuieste, respectiv Politia Municipiului Ploiesti, conform programului de supraveghere întocmit de organul de politie sau ori de câte ori este chemat.

În baza art. 215 alin. 2 Cod procedura penala inculpatul COSMA MIRCEA trebuie sa respecte urmatoarele obligatii :

a) sa nu comunice cu ceilalti inculpati cercetati în dosar, respectiv Alixandrescu Daniel Adrian, Alexe Razvan si Cosma Vlad Alexandru, cu denuntatorii Dumitru Ion, Palada Costin Gimi si Onea Nicolae.

În temeiul art. 215 alin. 3 Cod procedura penala, atrage atentia inculpatului COSMA MIRCEA ca, în caz de încalcare cu rea-credinta a obligatiilor care îi revin, masura controlului judiciar se poate înlocui cu masura arestului la domiciliu sau cu masura arestarii preventive. În baza art.275 alin. (3) Cod procedura penala, cheltuielile judiciare avansate de stat vor ramâne în sarcina acestuia.

Onorariul partial cuvenit aparatorului din oficiu, în cuantum de câte 25 lei, se va avansa din fondurile Ministerului Justitiei. Cu drept de contestatie pentru inculpati si procuror conform art. 204 alin. 1 Cod procedura penala.

Pronuntata în sedinta din camera de consiliu azi, 12 februarie 2014, ora 18.44.”