Un bărbat din Ploieşti, în vârstă de 51 de ani, întors din Nigeria în urmă cu o săptămână, a ajuns la spital duminică dimineaţă, după ce s-a simţit rău şi a prezentat mai multe simptome care îl fac să fie suspect de Ebola.

Surse din cadrul Spitalului Judeţean ne-au declarat că Unitatea de Primiri Urgenţe a fost închisă, bolnavii fiind direcţionaţi direct spre secţiile spitalului. Spitalul Judeţean de Ugenţă Ploieşti este din acest moment în carantină, fiind aşteptate rezultatele analizelor făcute de laboratoarele de la Bucureşti

Bărbatul fusese plecat la muncă în Nigeria şi s-a întors în ţară în urmă cu o săptămână. Duminică dimineaţă el s-a simţit rău şi s-a dus la Spitalul de Boli Infecţioase din Ploieşti, de unde a fost trimis, apoi, către Unitatea de Primiri Urgenţe de la Spitalul Judeţean.

După ce pacientul a fost consultat şi le-a spus medicilor că a fost în Nigeria, ţară care se numără printre cele în care a apărut virusul Ebola, cadrele medicale au decis ca, având în vedere simptomatologia (temperatură 38,4 grade, scaune cu sânge şi deshidratare), starea şi istoricul pacientului, acesta să fie trimis la Institutul de Boli Infecţioase "Matei Balş" din Bucureşti.

Alexandru Băloi, managerul Spitalului Judeţean Ploieşti, a declarat, că simptomele pot fi de ebola, dar şi de malarie sau febră tifoidă, un diagnostic urmând să fie pus după efectuarea tuturor investigaţiilor, la Bucureşti. Pacientul a fost  transportat la Bucureşti cu o ambulanţă în care s-au putut lua măsuri speciale de izolare a pacientului.