S.C. Transport Călători Express S.A Ploieşti (fostul RATP) introduce de miercuri, 12 februarie, plata prin SMS a biletului la transportul în comun prin municipiu.

 pot achita bilete pentru transport în comun prin SMS, la numărul 7576.

Călătorul trebuie să trimită un SMS la numărul 7576, tastând numărul traseului pentru care se doreşte un bilet de călătorie electronic. Biletul virtual va avea o valabilitate de o oră pe traseul indicat. Imediat, călătorul va primi un SMS de răspuns ce cuprinde un cod unic pe telefon, care constituie confirmarea plăţii biletului.

În cazul unui control, călătorul trebuie să doar să prezinte acestuia codul de de confirmare a cumpărării biletului.

Tariful mesajului este de 0,4 euro, plus TVA, iar mesajul poate fi transmis din reţelele de telefonie Cosmote, Orange şi Vodafone.

Pentru achitarea călătoriilor pentru mai multe persoane de pe acelaşi telefon, trebuie trimis câte un SMS de comandă pentru fiecare călător în parte şi să se primească câte un SMS de răspuns cu câte un cod unic pentru fiecare. Dacă plata se va face utilizând acelaşi telefon mobil, atunci condiţia este ca persoanele respective trebuie sa stea împreuna pe întreaga durată a călătoriei.

Mai multe detalii legate de această modalitate plată a biletului de călătorie pe mijloacele de transport în comun din Municipiul Ploieşti se pot obţine accesând pagina de internet a SC Transport Călători Express S.A Ploieşti la adresa http://www.ratph.ro/sms.