Andreea Violeta Vizu, mama gemenilor de numai doi ani morţi după ce au căzut de la etajul 10 al unui bloc din Ploieşti, în vara anului 2021, va face trei ani de închisoare, conform deciziei luate joi, 23 februarie, de magistraţii Curţii de Apel Ploieşti. Judecătorii instanţei de apel au  admis apelul formulat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti, împotriva sentinţei penale pronunţate de Judecătoria Ploieşti şi au desfiinţat parţial decizia respectivă. ”Înlătură din sentinţă dispoziţiile privind suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi dispune executarea pedepsei de 3 ani închisoare în regim de detenţie, conform art. 60 Cod penal (...) dispune ca măsura de siguranţă constând în obligarea inculpatei Vizu Andreea Violeta la tratament medical să fie comunicată administraţiei locului de deţinere”, se arată în sentinţa dată astăzi de magistraţii Curţii de Apel. În septembrie 2022, Judecătoria Ploieşti hotărâse ca Andreea Vizu, mama gemenilor de numai doi ani care, nesupravegheaţi, au căzut de la etajul 10 al unui bloc de pe Bd. Republicii din Ploieşti, să fie condamnată la trei ani de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei, cu un termen de supraveghere de cinci ani.

 

Într-un comunicat dat publicităţii în luna august 2021, reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti precizau: „La data de 18.08.2021 s-a dispus continuarea urmăririi penale faţă de mama minorilor decedaţi, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, aceasta fiind audiată în calitate de suspectă în cauză. Din probele administrate în cauză până în prezent a rezultat că, la data de 11.08.2021, minorii în vârstă de doi ani, fiind lăsaţi nesupravegheaţi de către mama lor, s-au urcat pe un corp de mobilier din apropierea ferestrei dormitorului şi s-au precipitat de la etajul 10 al imobilului unde locuiau, rezultând decesul acestora. Măsurile dispuse în cauză reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, şi nu înfrâng în nici un fel principiul prezumţiei de nevinovăţie de care beneficiază persoanele supuse cercetărilor”.

 

Tragedia care s-a petrecut în seara de 11 august, pe Bulevardul Republicii din Ploieşti, a stârnit un val de reacţii negative din partea majorităţii internauţilor la adresa femeii. Ulterior, în săptămânile care au urmat, atât mama micuţilor morţi, cât şi prietena ei, care se afla, de asemenea, în apartament în momentul producerii nenorocirii, au fost invitate şi au participat la nenumărate emisiuni de televiziune, în care şi-au povestit variantele referitoare la seara fatidică. Femeia a fost decăzută din drepturile părinteşti în privinţa celui de-al treilea copil al său, băieţelul cu care se afla în cameră în momentele tragediei.

 

 

Sursa: www.prahovainfo.ro