Cele cinci suspiciuni ale unor noi focare de pestă porcină africană în judeţul Prahova din data de 17.07.2019,  au fost confirmate prin buletine de analiză şi de IDSA Bucureşti. Acestea sunt plasate astfel: 1 în comuna Poienarii Burchii-sat Cărbunari, 3 in comuna Târgşorul Vechi-sat Târgşoru Vechi şi 1 la porc mistreţ în Fondul de Vanatoare 33 Nucet, aparţinând AVPS Cormorani.

 

În acest moment au fost confirmate în total 23 de focare de pestă porcină africană pe raza comunelor Poienarii Burchii, Târgşorul Vechi, Gorgota, Şirna şi Brazi. Trei dintre aceste focare sunt la porci mistreţi.

 

La Târgşorul Vechi, pe străzile unde au fost suspicionate/confirmate focarele, continuă evaluarea şi uciderea preventivă a suinelor, potrivit hotărârii luate ieri în şedinţa Centrului local de combatare a bolilor Prahova, in zona (pe strazile) in care au fost confirmate focarele de boala, conform recensământului efectuat de către Primăria Târgşorul Vechi.

 

Autoritatile locale continuă recensământul suinelor din zonele de protectie/supraveghere afectate de PPA, iar echipajele Inspectoratului de Politie Judetean Prahova au continuat controalele in trafic ale autovehiculelor care pot transporta animale/carne/produse din carne de porc pe căile rutiere. Până acum nu a fost depistat niciun transport de acest gen.