Un incendiu de proporţii a cuprins, duminică, aproximativ 40 de hectare de vegetaţie uscată din judeţul Prahova. Terenul afectat de foc este traversat de o conductă care transportă gaze şi la care pompierii au observat o flacără de un metru şi jumătate, cel mai probabil întreţinută de o scăpare de gaz produsă ca urmare a unei avarii.

 

Incendiul a izbucnit în apropierea oraşului prahovean Boldeşti-Scăeni, situat în apropiere de municipiul Ploieşti. Focul s-a manifestat violent, arzând vegetaţie uscată înaltă, respectiv stuf.

 

Întrucât incendiul s-a extins pe o suprafaţă de aproximativ 40 de hectare, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a alocat progresiv mai multe autospeciale de stingere, în sprijinul pompierilor militari venind şi cei ai unui serviciu privat pentru situaţii de urgenţă.

 

Acţiunea a fost una contra cronometru, în condiţiile în care exista pericolul ca flăcările să ajungă la şase proprietăţi.

 

"Prin zona cu stuf trecea şi o conductă de gaze. După ce a ars vegetaţia din jurul acesteia, s-a observat că persistă o flacără de aprox. 1,5 metri, cel mai probabil întreţinută de o scăpare de gaze”, transmite ISU Prahova.

 

La ora transmiterii acestei ştiri, incendiul este localizat şi se lucrează pentru lichidare.

 

Este al doilea incendiu de proporţii care cuprinde terenuri acoperite cu vegetaţie uscată în judeţul Prahova, în ultimele ore. Sâmbătă seară, pompierii prahoveni au participat la o acţiune de stingere a unui incendiu care a cuprins aproximativ 50 de hectare de teren din apropierea localităţii Pantazi.

 

 

 

 

 

sursa: www.news.ro