Ploieştiul, oraşul condus de liberalul Andrei Volosevici, nu a primit niciun leu de la Guvern pentru acoperirea subvenţiei de compensare a energiei termice în sistem centralizat. Nu ştim pe ce criterii au fost alocate fondurile, dar conform listei anunţate de ministrul Cseke Attila, Ploieştiul nu a primit niciun leu. Probabil că Guvernul României nu a înţeles că trebuie să îi cânte ode de laudă primarului Volosevici. Oricum, devine din ce în ce mai clar că Andrei Volosevici este ignorat total de autorităţile guvernamentale. 

Cseke Attila, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei, a aprobat repartizarea către bugetele locale ale unor unităţi administrativ-teritoriale a celei de-a doua tranşe, în valoare de 18.947.297,75  lei, din subvenţia de compensare a costurilor legate de achiziţia gazelor naturale necesare producerii energiei termice în sistem centralizat pentru sezonul rece 2021-2022.

Potrivit cererilor depuse de unităţile administrativ-teritoriale până la această dată, suma repartizată este aferentă consumului de gaze naturale din lunile noiembrie şi decembrie 2021, urmând ca, la cererea administraţiilor locale, să fie alocate alte fonduri în următoarele tranşe – a precizat ministrul

Astfel, pentru luna noiembrie, municipiul Rădăuţi va primi suma totală de 1.313.004,39 lei, iar pentru luna decembrie, va fi alocată suma totală de 17.634.293,36 lei pentru Arad, Bacău, Braşov, Făgăraş, Craiova, Odorheiu Secuiesc, Gheorgheni, Iaşi, Sibiu, Tulcea şi Bârlad.

”Legea bugetului de stat pentru anul 2022 prevede 400 milioane de lei pentru această linie de finanţare”, a reiterat ministrul Cseke Attila, subliniind că, la mijlocul lunii ianuarie, au mai fost acordate subvenţii în valoare totală de aproape 42 milioane de lei.