Sandu Zamfir, cunoscut în Ploieşti şi nu numai drept Austrianu, probabil cel mai temut interlop din judeţ în urmă cu mai bine de zece ani, a fost reţinut de poliţişti în timpul unei razii de amploare care au avut loc marţi dimineaţă.

 

Împreună cu Austrianu a fost reţinut şi unul dintre fiii acestuia, Cosmin.

 

Austrianu şi fiul său sunt acuzaţi de furt de energie electrică, dar şi de înşelăciune.

 

Sandu Zamfir a fost condamnat în trecut în mai multe dosare penale pe care le-a avut la diverse instanţe din ţară (Prahova, Dâmboviţa, Bucureşti, Braşov etc), fiind judecat în special pentru şantaj, înşelăciune şi furt. El şi acoliţii săi erau specializaţi în cumpărarea de maşini de lux pe care ulterior refuzau să le mai plătească. În prezent, Austrianu se afla în libertate.

 

Marţi dimineaţă, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale şi ai Poliţiei Municipiului Ploieşti, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, au pus în executare 9 mandate de percheziţie domiciliară, în vederea documentării activităţii infracţionale a mai multor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, furt calificat, furt de energie electrică, cât şi infracţiuni la regimul rutier, a anunţat Biroul de Presă al Poliţiei Prahova.

 

Din cercetări a reieşit că, în cursul anului trecut, unul dintre bărbaţi ar fi săvârşit mai multe fapte de înşelăciune, solicitând unor persoane diferite mărfuri sau efectuarea unor servicii, fără a achita contravaloarea acestora. Totodată, a reieşit că bărbatul ar fi fost racordat la reţeaua de energie electrică în mod ilegal, potrivit sursei citate. Prejudiciul estimat este de aproximativ 55.000 de lei.

 

Faţă de celălalt bărbat, se efectuează cercetări în vederea documentării activităţii infracţionale privind săvârşirea a două infracţiuni la regimul rutier, conducere a unui vehicul pe drumurile publice, fără permis de conducere şi refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

 

De asemenea, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova au efectuat 6 percheziţii domiciliare, în municipiul Ploieşti, la trei persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

 

Cei trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 17 şi 42 de ani, au fost conduşi la sediul unităţii de poliţie, în vederea audierii.

 

Din cercetări a reieşit că, în perioada noiembrie 2021- ianuarie 2022, cele trei persoane ar fi sustras, din 9 societăţi comerciale, mai multe bunuri, precum ţigări, băuturi alcoolice, dar şi produse alimentare, cauzând un prejudiciu de aproximativ 23.000 de lei.

 

Totodată, poliţiştii au depistat o persoană urmărită, care se sustrăgea măsurii arestării preventive, pentru săvârşirea infracţiunii de tulburare a ordinii şi liniştii publice.

 

Bărbatul a fost introdus în Penitenciarul Mărgineni, din judeţul Dâmboviţa. În urma percheziţiilor, au fost ridicate mai multe telefoane mobile, dar şi obiecte folosite în activitatea infracţională.

 

În cadrul raziei, poliţiştii au acţionat în filtre rutiere, verificând peste 35 de autovehicule, fiind legitimate 60 de persoane.

 

 

 

 

Sursa: www.adevarul.ro