Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă şi Comandamentul de deszăpezire al Municipiului Ploieşti s-au întrunit astăzi, 25 februarie 2018, ora 17.00, în şedinţă extraordinară, ca urmare a emiterii de către Autoritatea Naţională de Meteorologie a avertizărilor meteorologice cod galben de ninsori însemnate cantitativ şi viscol, (26.02.a.c., începând cu ora 04.00 -  până pe 27.02.a.c., ora 20.00)  şi cod portocaliu pentru temperaturi foarte scăzute (26.02.a.c., începând cu ora 03.00 -  până pe 01.03.a.c., ora 10.00).

În acest sens, în conformitate cu planurile de intervenţie, au fost stabilite principalele măsuri preventive şi de intervenţie operativă pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă produse de aceste fenomene.

Astfel, au fost luate măsuri pentru asigurarea utilajelor pentru deszăpezire şi au fost verificate stocurile de material antiderapant, în vederea intervenţiei pentru menţinerea viabilităţii reţelei de drumuri din municipiul Ploieşti. S-a stabilit să se acţioneze preventiv pentru combaterea poleiului. Totodată, au fost stabilite căile de acces care trebuie curăţate cu prioritate: zonele către unităţi spitaliceşti, unităţi de învăţământ, instituţii publice, staţii mijloace de transport în comun.

În acelaşi sens, au fost stabilite măsuri pentru menţinerea în funcţiune a reţelelor de alimentare cu energie electrică, apă, gaze şi termoficare şi pentru remedierea în regim de urgenţă a eventualelor avarii apărute. În acest context, cetăţenii pot apela dispeceratul Regiei Autonome de Servicii Publice Ploieşti, la numărul de telefon 0244/984 pentru semnalarea unor eventuale probleme în asigurarea utilităţilor publice.

În această perioadă, se va acorda o atenţie deosebită identificării şi cazării temporare a persoanelor fără adăpost, prin transportarea acestora către Centrul Social de Urgenţă pentru persoane adulte fără adăpost, cu sediul în B-dul Petrolului, nr.8 şi către Sala de sport a Colegiului Tehnic Lazăr Edeleanu”.  De menţionat că, la Sala de sport a Colegiului Tehnic Lazăr Edeleanu”, se vor asigura, cu sprijinul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Serban Cantacuzino” Prahova, pături şi paturi de campanie, pentru persoanele fără locuinţă.

Totodată, municipalitatea a solicitat Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahovacomunice dacă apar disfuncţionalităţi în asigurarea încălzirii în spaţiile de învăţământ.

S-au stabilit măsuri pentru asigurarea în bune condiţii a transportului public de persoane, avându-se în vederea suplimentarea numărului de mijloace de transport în orele cu trafic ridicat.

Pe perioada menţinerii în vigoare a avertizărilor meteorologice, s-au instituit servicii de permanenţă la nivelul tuturor structurilor implicate în gestionarea situaţiilor de urgenţă care pot fi generate de fenomenele prognozate, iar

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă şi Comandamentul de deszăpezire al Municipiului Ploieşti se vor întruni zilnic în şedinţe pentru analizarea şi stabilirea măsurilor care se impun, în funcţie de evoluţia fenomenelor periculoase.

Adăpostul de noapte este deschis permanent

Având în vedere condiţiile meteo vitrege din ultimele zile, Primăria municipiului Ploieşti informează persoanele interesate că adăpostul de noapte, cu sediul în B-dul Petrolului, nr.8, este deschis permanent în această perioadă.

Vă reamintim că aici persoanele fără adăpost  primesc un bon de masă pentru hrană caldă la cantina socială a Fundaţiei “Constantin şi Elena”, ceai cald, dispun de televizor şi posibilitatea de a se spăla. De asemenea, acestea îşi pot spăla şi rufele de două ori pe săptămână.

Menţionăm că adăpostul are o capacitate de 50 de locuri, care pot fi suplimentate cu un număr de 30 de saltele. Având în vedere condiţiile meteo, chiar dacă locurile nu sunt suficiente, vor fi găsite soluţii ca toate persoanele care solicită găzduire să fie primite în centrul de noapte.
 În ultimele zile, în jur de 70 de persoane au solicitat zilnic găzduire la Adăpostul de noapte.