Un incendiu s-a produs la o locomotivă pe raza localităţii Brazi, respectiv între Brazi şi Crivina, conform ISU Prahova. 

Timp de peste 3 ore a fost blocată circulaţia feroviară pe ruta Braşov Bucureşti după ce locomotiva unui tren de marfă a luat foc, în apropiere de Brazi. Circulaţia s-a reluat doar în urmă cu puţin timp şi cel puţin 15 trenuri au fost afectate de acest incident. Tabela de sosiri din Gara de Nord indică întârzieri de peste 3 ore pentru trenurile pline de turişti care vin de la munte.

CFR a anunţat că traficul feroviar este temporar oprit între Crivina şi Brazi. „Compania Naţională CFR SA informează că traficul feroviar este temporar oprit pe raza SRCF Bucureşti între Crivina şi Brazi, din cauza unui incendiu produs la locomotiva DA a trenului 56300 GFR. Echipele de intervenţie CFR şi organele ISU se află la faţa locului şi intervin pentru stingerea incendiului, locomotiva fiind decuplată de la tren. Trenul circula pe firul I, iar la cererea ISU s-a interzis circulaţia si pe firul II. Precizăm că este afectată circulaţia a 4 trenuri de călători (1635, 5021, 1636 şi 11634), care staţionează în gările adiacente, până la redeschiderea circulaţiei”.

Se intervine cu două autospeciale de stingere, o autospecială cu azot şi o ambulanţă SMURD. Trenul era unul de marfă, fiind încărcat cu azotat de amoniu. Este format din 25 de vagoane.

Locomotiva a fost decuplată de mecanic. Odată cu decuplarea de restul vagoanelor nu mai există pericol de explozie, a precizat sursa citată de Agerpres. Nu există informaţii despre persoane rănite. Din cauza incidentului, trenurile care circulă pe Valea Prahovei între Braşov şi Bucureşti sunt blocate pe traseu.