Tribunalul Vâlcea a decis că Babele şi Sfinxul, simbolurile Prahovei de ani de zile, se află pe teritoriul administrativ al judeţului Dâmboviţa. Cauza a fost strămutată de la Curtea de Apel Ploieşti la Tribunalul Vâlcea, iar judecătorii vâlceni au stabilit alte limite teritoriale pentru cele două judeţe. 

Anunţul privind soluţia procesului a fost făcut de preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa.  

“Mă bucur să le transmit dâmboviţenilor că joi, 25 noiembrie, Consiliul Judeţean Dâmboviţa a avut câştig de cauză în procesul cu judeţul Prahova, vecinii noştri susţinând că atât Sfinxul, cât şi Babele se află pe teritoriul lor.  Deşi sentinţa nu este definitivă, toate instanţele, altele decât cele din Prahova, au spus că cele două monumente sunt ale judeţului nostru, iar eu mă voi asigura că Sfinxul şi Babele vor rămâne pe teritoriului judeţului nostru”, a transmis, duminică, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.

Disputa administrativă dintre cele două judeţe durează de aproximativ 20 de ani. Faţă de hotărârile pronunţate de Tribunalul Vâlcea, Prefectura Prahova, Consiliul Judeţean Prahova şi autorităţile locale din Buşteni au formulat deja recurs, potrivit informaţiilor publicate pe portalul instanţelor de judecată.