În condiţiile în care Ploieştiul nu are o piaţă modernă, conducerea Primăriei Ploieşti, prin Andrei Volosevici, propune ca SC Hale şi Pieţe SA Ploieşti să finanţeze echipa de fotbal Petrolul. La o nouă întâlnire cu reprezentanţii clubului Petrolul primarul Volosevici a avansat chiar şi  sumă de 600.000 de euro pentru finanţarea echipei de fotbal, scrie Observatorul Prahovean.

Colegii de la Observatorul au contactat mai mulţi consilieri locali, din diferite partide pentru a afla punctul de vedere în legătură cu acest subiect. 

Cel mai ferm a fost avocatul George Botez, care în stilul caracteristic a spus că doar un sinucigaş ar putea aproba o astfel de asociere.

”Am auzit şi eu de cei 600.000 de euro. Pot spune doar că dacă sunt din economiile domnului primar Volosevici banii sunt bineveniţi la clubul Petrolul. Altminteri, cred că iar vor fi probleme penale la Primăria Ploieşti, situaţie pe care nimeni nu o doreşte. HALE ŞI PIEŢE este o firmă specializată în administrarea pieţelor, nu în management sportiv. În altă ordine de idei aş vrea să îl cunosc şi eu pe sinucigaşul care ar vota aşa ceva. Dacă ai probleme de personalitate sau greutăţi în viaţă ar trebui să găseşti o altă cale de rezolvare decât acest vot auto-incriminator. Şi, la final, hai să o spunem pe cea dreaptă: cei care vor vota aşa ceva vor răspunde! Primarul va susţine că el nu are niciun amestec, că face  ce a votat consiliu. O atitudine un pic şmecherească şi care denotă şi lipsa de vitamină a deţinătorului primei poziţii în municipiu”, a declarat consilierul local PSD pentru Observatorulph.

L-am contactat şi noi pe George Botez pentru a îi solicita mai multe amănunte despre acest subiect şi a afla mai multe despre acest subiect:

Cum vi se par discuţiile nesfârşite despre Petrolul Ploieşti sau mai bine spus despre ACS Petrolul 52? 

”Personaje care nu au făcut mare lucru în viaţa lor şi care, în mod conjunctural au ajuns în anturajul primarului fac pe zmeii încercând să confişte clubul aparţinând gloriilor Petrolului. Adică, raţionamentul este: noi suntem la butoane, avem cheia banilor publici pe care-i direcţionăm la echipă, dar voi ne daţi echipa şi banii ajung la noi. Nu cred că vreo persoană demnă ar fi de acord cu aşa ceva. Oricum, persoanele care azi discută în primarie de sute de mii şi milioane de euro pentru fotbal nu au vreun CV care să demonstreze că au reprezentarea valorii banilor.

Există vreo soluţie rapidă pentru a salva echipa actuală? 

”Problema Petrolului se poate rezolva simplu. Dar nu în formula de reprezentare a municipalităţii stabilită de primarul liberal Andrei Volosevici. Problema Petrolului trebuie rezolvată! Cu tact, cu îţelepciune şi eleganţă! Cu respect pentru lege, pentru banul public şi pentru oameni! Există soluţii cu adevărat legale, în care să se colaboreze corect, în interesul ploieştenilor!  Nu naţionalizarea clubului şi nu sifonarea banilor publici”.

Suntem curioşi dacă în ceasul al 12 lea, Andrei Volosevici va renunţa la intenţia sa de a fura actuala echipă din Liga a 2 a şi de a o preda apropiaţilor săi, chiar dacă acest lucru presupune inclusiv încălcarea legilor. Nu de alta, dar primarul liberal Volosevici a trimis o adresă clubului ACS Petrolul 52 prin care le dă un ultimatum până astăzi la ora 16.00, pentru a decide dacă vor participa la licitaţia tuturor mărcilor (deşi reprezentanţii fostelor glorii au anunţat că sunt interesaţi doar de marca FC Petrolul Ploieşti) sau dacă acceptă asocierea cu Hale şi Pieţe şi control absolut al reprezentanţilor primarului Volosevici în club. Mai mult, în aceeaşi adresă, primarul le-a reamintim fostelor glorii că nu mai au dreptul să folosească marca, deşi municipalitatea nu a găsit încă cei 84.000 de lei, garanţia care trebuia returnată de Primărie clubului la finalizarea contractului de concesiune a mărcilor.