Două persoane din judeţul Prahova au de executat pedepse cu suspendare după ce au recunoscut că au comis fapte de corupţie şi au încheiat acorduri de recunoaştere a vinovăţiei cu procurorii.

 

Acuzaţiile sunt – potrivit Direcţiei Generale Anticorupţie – trafic de influenţă şi cumpărare de influenţă, unul dintre inculpaţi fiind cercetat sub măsura controlului judiciar de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova.

 

Faptele pentru care cei doi au fost cercetaţi au fost comise la începutul acestui an, însă pedepsele celor doi nu sunt încă certe, dat fiind că judecătorii Tribunalului Prahova sunt cei care ar trebui să admită solicitarea, anume aplicarea, pentru fiecare dintre cei doi inculpaţi, a unei pedepse de 2 ani de închisoare, cu suspendarea executării pe durata unui termen de 2 ani.

 

Din ce precizează DGA, influenţa urma să fie traficată pe lângă inspectorii Registrului Auto Român Prahova de către un inculpat, pentru ca cel de-al doilea inculpat să îşi poată obţine documente care atestau o situaţie nereală asupra stării maşinii sale. Suma în discuţie era de 400 de lei, însă în loc ca lucrurile să se rezolve „amical”, cei doi au fost acuzaţi de fapte de corupţie.

 

„În fapt, în cursul lunii februarie 2021, în timp ce se deplasa în municipiul Ploieşti, cu autoturismul personal, unul dintre cei doi inculpaţi a fost oprit de organele de poliţie, care i-au reţinut certificatul de înmatriculare a autoturismului, eliberându-i o dovada cu drept de circulaţie.

 

În cursul aceleiaşi luni, inculpatul în cauză s-a prezentat la sediul Registrului Auto Român, filiala Prahova, cu autoturismul personal pentru efectuarea procedurilor specifice privind redobândirea certificatului de înmatriculare. Cu această ocazie, în timp ce se afla la intrare pe rampa de acces în hală, doi ingineri din cadrul R.A.R. au verificat vizual autoturismul şi i-au comunicat inculpatului faptul că maşina nu corespunde din punct de vedere tehnic.

 

Ulterior, acesta a apelat la o persoană, inculpată şi ea în cauză, despre care ştia că îşi poate trafica influenţa asupra unor funcţionari ai R.A.R. Prahova şi ar putea să intervină pe lângă aceştia, în sensul redobândirii certificatului de înmatriculare. Respectiva persoană a pretins suma de 400 de lei în scopul traficării influenţei, solicitându-i conducătorului auto să se întâlnească în curtea R.A.R.

 

Potrivit înţelegerii, cei doi s-au întâlnit la sediul R.A.R. Prahova, unde inculpatul a preluat autoturismul, care prezenta în continuare defecţiuni, şi l-a introdus în hala R.A.R. Acesta a discutat direct cu un inginer, ulterior primind documentul referitor la verificarea tehnică a maşinii, fiindu-i comunicat că a fost declarat admis şi îşi poate redobândi certificatul de înmatriculare”, se arată în comunicatul DGA.

 

 

 

 

Sursa: www.zin.ro