Situaţie incredibilă la unul dintre cele mai bune licee din Prahova. Doi elevi de la Colegiul Naţional Mihai Viteazul din Ploieşti au obţinut nota 10 la istorie, după contestaţii. După prima corectură elevii primiseră notele 8.05, respectiv 8.40. 

Este vorba despre doi dintre cei mai buni elevi ai Colegiului Naţional Mihai Viteazul din Ploieşti, scrie observatorulph.ro. Cei doi au fost victimele profesorilor corectori la examenul de bacalaureat.  Părinţii sunt revoltaţi pentru că până la afişarea notelor finale, după contestaţii, cei doi copii au fost afectaţi deoarece ştiau că lucrările lor au fost impecabile!

Sunt incredibile aceste erori care pot afecta destinele unor copii, mai ales în perioada în care preşedintele Iohannis lanseza proiectul „România Educată”  şi promite reformarea totală a învăţământului românesc. 

La nivel naţional, în urma celor 56.000 de contestaţii depuse, 53.000 de note au fost modificate astfel: două treimi dintre note au fost crescute, iar o treime scăzute, iar în 16 situaţii diferenţa de note a fost şi de 3 – 4 puncte

„Diferenţele au fost din cauze umane. Avem subiectivism la absolut toate disciplinele. Baremul e foarte corect. Aceste rezultate sunt mai bune decât în anii precedenţi pentru că subiectele au fost corect formulate, iar baremul corect stabilit. Vom face analize concrete. Prima măsură la care mă gândesc e ca profesorii care au corectat greşit să nu mai poată evalua niciodată”, a declarat ministrul Sorin Câmpeanu.

Este inadmisibilă situaţia de la Colegiul Naţional Mihai Viteazul din Ploieşti şi este incalificabil ca nişte elevi foarte buni să fie victimele profesorilor mediocrii. 

Solicităm ministrului Sorin Câmpeanu să declanşeze o anchetă de amploare şi să ia măsuri pentru ca astfel de situaţii să nu se mai întâlnească. Nu de alta, dar este de neconceput să jelim pe mormântul învăţământului românesc şi să nu luam măsuri pentru a-l transforma într-unul în care să conteze în primul rând meritele elevilor!