O nouă avertizare cod portocaliu va fi în vigoare, în zeci de judeţe, sâmbătă, în intervalul 12.00 – 23.00. ANM a anunţat, sâmbătă dimineaţă, că după prânz, în majoritatea regiunilor, creşte riscul producerii de fenomene meteo periculoase, pe fondul instabilităţii atmosferice.

Până la ora 23.00, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova şi local în Transilvania şi la munte va fi valabil un cod portocaliu care anunţă perioade cu instabilitate atmosferică deosebit de accentuată. Aceasta se va manifesta prin vijelii puternice, intensificări ale vântului cu rafale de peste 80...100 km/h, frecvente descărcări electrice, grindină de medii şi mari dimensiuni şi averse torenţiale. În intervale scurte de timp cantităţile de apă vor depăşi local 35...50 l/mp şi izolat 70 l/mp, prognozează meteorologii.

În continuare, până duminică seară va fi în vigoare o informare meteo potrivit căreia, îndeosebi în zonele de deal şi de munte precum şi în centrul, sudul şi sud-estul ţării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi izolat grindină şi vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 25...30 l/mp.