Mii de prahoveni din localităţile limitrofe comunei Brazi au fost treziţi, în jurul orei 4.30, de un mesaj de avertizare emis prin sistemul RO-ALERT, prin care oamenii erau anunţaţi că există un incendiu puternic la incineratorul de deşeuri EcoBurn de la Negoieşti şi erau avertizaţi să nu părăsească locuinţele

“Incendiu major produs la SC Ecoburn SRL cu degajări masive de fum. Evitaţi zona. Eliberaţi căile rutiere pentru a facilita accesul structurilor de intervenţie. Menţineţi ferestrele locuinţelor închise. Dacă sunteţi în apropiere evacuaţi zona. Luaţi măsuri de adăpostire şi autoprotecţie. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Prahova”, este mesajul emis prin RO-ALERT! 

Zece echipaje ale ISU Prahova intervin, miercuri dimineaţă, începând cu ora 3.00, la Brazi, după izbucnirea unui incendiu de amploare la o hală de depozitare a Ecoburn, societatea care deţine incineratorul de deşeuri periculoase. La faţa locului au fost mobilizate şase maşini de stingere, două autoscări, o ambulanţă SMURD şi o autospecială de prima intervenţie şi comandă.

ISU Prahova a anunţat că incendiul, care se manifesta generalizat,  pe o suprafaţă de 4000 mp, a fost localizat la ora 04.55.  La ora 6.00, 53 de pompieri acţionau pentru lichidare.  

Pompierii cred că în interiorul halei în flăcări este posibil să fie o persoană surprinsă de incendiu, deoarece în curtea societăţii a fost găsită o bicicletă. Echipajele ISU nu pot pătrunde în interiorul halei, întrucât construcţia nu prezintă siguranţă, iar plafonul deja s-a prăbuşit.

Vom reveni cu amănunte