De joi, ora 12.00, până duminică, la ora 20.00, în Prahova vor fi operaţionale patru noi fluxuri de vaccinare, organizate în cadrul primului centru de vaccinare drive-through din judeţ. În cadrul acestuia va fi administrat serul Pfizer oricărei persoane care nu a mai fost vaccinate anti-Covid, fără programare prealabilă şi indiferent de adresa de domiciliu.

 

Personalul este asigurat de Serviciul Judeţean de Ambulanţă Prahova.

 

Centrul de vaccinare drive-through este amenajat în zona centrului comercial Ploieşti Shopping City şi va asigura vaccinarea în maşină a beneficiarilor, astfel:

 

- joi, 27 mai, între orele 12.00 - 20.00

 

- în zilele de 28, 29 şi 30 mai, între orele 08.00 - 20.00

 

“Persoanele care doresc să se vaccineze se pot prezenta în parcarea centrului comercial Ploieşti Shopping City, indiferent de localitatea de domiciliu, fără programare, prezentând documente de identitate valabile (carte de identitate sau paşaport).

 

Intrarea maşinilor la centrul de vaccinare de tip drive-through se va face din sensul giratoriu de pe Bulevardul Republicii, şoferii fiind direcţionaţi de echipaje de poliţie rutieră, pentru a urma traseul către punctele de registratură şi triaj şi apoi către punctul de vaccinare.

 

Formularul de triaj poate fi descărcat online de AICI”, a anunţat Prefectura Prahova.

 

Persoanele vaccinate vor rămâne în zona post-vaccinare, timp de 15 minute, vor primi adeverinţă de vaccinare, după care, vor părăsi parcarea, prin spatele centrului comercial, pe DJ 236. În perioada 17 – 20 iunie se va asigura rapelul la prima doză de vaccin, în aceeaşi locaţie.

 

Evenimentul este organizat de Instituţia Prefectului Prahova, Consiliul Judeţean Prahova, Primăria comunei Blejoi în parteneriat cu Ploieşti Shopping City, dar şi cu sprijinul Direcţiei de Sănătate Publică Prahova,  ISU Prahova,  IPJ Prahova, IJJ Prahova, SAJ Prahova şi STS.

 

La precedentul maraton de vaccinare de la Ploieşti, organizat de Primăria municipiului pe stadionul “Ilie Oană”, au fost imunizate peste 4.200 de persoane.

 

 

 

 

Sursa: www.telegrama.ro