Noul an şcolar 2021-2022 aduce tinerilor sinăieni o şansă în plus. Aceştia vor beneficia de un program educaţional inovativ care cuprinde cursuri de leadership, public speaking  şi dezvoltare personală. Comunitatea locală alături de Primăria Sinaia pun în aplicare Legea 185/2020 care permite construirea unei programe şcolare adaptată la nevoile reale ale elevilor şi comunităţilor din care fac parte.

 

Vlad Oprea – Primarul Oraşului Sinaia

„Singura cale sigură prin care ne asigurăm că Sinaia o să rămână un oraş inovativ, competitiv şi conectat la nevoile sinăienilor este oferirea unei educaţii de tip nou. Am decis să schimbăm metoda educaţiei clasice cu una bazată pe realităţile exprimate de noile generaţii. Centralizarea educaţiei în tipar comunist trebuie să dispară! După 4 ani de studii la Colegiul Mihail Cantacuzino, absolvenţii vor avea abilităţi pentru o viaţă independentă şi vor putea activa ca adulţi responsabili. România are nevoie acum de generaţia altfel mai mult ca oricând, începem de aici, din oraşul viitorului.”

 

 

Aurora Arieşan – Directorul Colegiului Mihail Cantacuzino

În sfârşit o să avem o şcoală flexibilă, care îşi adaptează oferta în funcţie de nevoile reale ale elevului şi ale comunităţii în care şi pentru care acesta se formează. De acum, la Sinaia, vom întreba la prezent şi la viitorul real: Ce vrei să studiezi la şcoală? Vom avea cursuri de public speaking, leadership, dezvoltare personală şi comunicare adaptată la specificul formării profesionale. E o schimbare la care visez încă de când eram elevă. Am aplicat pentru programul de şcoală-pilot, ceea ce va însemna că profesorii şi managementul vom avea parte de formare şi suport pentru a ne adapta la ceea ce presupune autonomia reală a şcolii. Este o deschidere extraordinară pentru învăţământul românesc. Profesorii  vor putea să depăşească definitiv etapa de furnizori de informaţii. Nu vom mai preda, ci vom învăţa împreună cu elevii.”