Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Ploieşti, au efectuat o percheziţie domiciliară, în judeţul Prahova, la locuinţa unei persoane bănuite de trafic de persoane.

 

Din cercetări a rezultat că, în perioada iulie 2020 - aprilie 2021, folosind metoda „loverboy”, persoana bănuită ar fi racolat victima, în vederea exploatării sexuale a acesteia, în judeţul Prahova, în schimbul obţinerii de foloase materiale. De asemenea, în momentul în care victima nu ar mai fi dorit să continue activităţile, persoana bănuită ar fi ameninţat-o şi agresat-o.

 

Totodată, din cercetări a reieşit faptul că pe fondul unor neînţelegeri, persoana bănuită ar fi lovit victima cu autoturismul. În urma evenimentului rutier, aceasta ar fi suferit leziuni traumatice.

 

Au fost conduse la sediul unităţii de parchet, pentru audieri, 12 persoane.

 

Cercetările sunt continuate de poliţiştii B.C.C.O. Ploieşti – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, împreună cu procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. – S.T. Ploieşti, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.

 

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

 

La activităţi au fost angrenaţi şi jandarmi de la Gruparea de Jandarmi Mobilă „Matei Basarab” Ploieş