Alianţa PNL—USR din consiliul local l-a împuternicit pe primarul Andrei Volosevici că împreună cu reprezentanţii Veolia Energie Prahova să solicite autorităţii de reglementare stabilirea unui preţ unic al gigacaloriei pentru municipiul Ploieşti.

Potrivit adresei furnizorului VEOLIA ENERGIE PRAHOVA, preţul care urmează să fie stabilit este în jur de 432 lei/ gigacalorie, faţă de 375 lei în prezent.

Creşterea a fost solicitată de către VEOLIA care beneficiază de o formula de calcul aprobată de primarul Dobre anul trecut şi care reprezintă în mod evident o socoteală păguboasă pentru cetăţenii Ploiestiului.

Chiar dacă la acest moment există posibilitatea teoretică a subvenţionării gigacaloriei de la bugetul primăriei, nu se cunoaşte dacă practic vor fi bani în buget pentru a asigura această subvenţie.

Problema este cu atât mai gravă pentru ploieşteni cu cât guvernul a îngheţat creşterea pensiilor şi alocaţiilor, iar mulţi dintre ploieşteni îşi pierd locurile de muncă.

Hotărârea de împuternicire a primarului să solicite creşterea preţului a fost votată de majoritatea PNL-USR. Consilierii PSD şi Pro Romania nu au participat la vot, iar cei din partea Prahova în Acţiune s-au abţinut.