Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis modificarea scenariilor aplicate în mai multe unităţi de învăţământ din Prahova. Sunt vizate 14 localităţi, în care se află 76 de unităţi de învăţământ preuniversitar, dintre care 59 trec de luni în scenariul verde, 15 în cel galben şi două în cel roşu.

Prefectura Prahova a anunţat că:

Prin Hotărârea nr.12/2021, în conformitate cu prevederile Ordinului ministrului Educaţiei şi ministrului Sănătăţii nr. 3235/93/2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, membrii CJSU Prahova au adoptat actualizarea scenariilor de funcţionare o serie de unităţi didactice, începând cu data de 22.02.2021.

Deciziile au fost luate în baza propunerilor consiliilor de administraţie ale unităţilor de învăţământ preuniversitar din judeţul Prahova, avizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova şi de către Direcţia de Sănătate Publică Prahova.

Schimbări vor fi în unităţile de învăţământ de la Balta Doamnei, Breaza, Comarnic, Drajna, Izvoarele, Lipăneşti, Păuleşti, Plopeni şi Şirna, acolo unde se trece în scenariul verde, adică toţi elevii vor merge la şcoala. Dar şi în localităţile Fântânele, Gornet, Olari şi Vâlcăneşti, unde se trece din scenariul verde în cel galben. 

Cea mai mare creştere a numărului de cazuri este în comuna Cosminele, acolo unde se trece în scenariul roşu. 

În toate celelalte localităţi din Prahova, înclusiv în municipiile Ploieşti şi Câmpina scenariile care s-au aplicat până astăzi rămân neschimbate şi de luni încolo.