Marcel Păvăleanu, fostul angajat al SGG, a fost scos din arestul la domiciliu şi pus sub control judiciar. Decizia aparţine Tribunalului Prahova,  după ce Curtea de Apel Ploieşti infirmase această măsură şi hotărâse menţinerea lui Păvăleanu în arest la domiciliu.

Este pentru a doua oară când Tribunalul Prahova dă această sentinţă în cazul lui Păvăleanu care este inculpat într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste 35 de milioane de euro.

Decizia Tribunalului Prahova de a-l scoate din arest la domiciliu pe Păvăleanu poate fi contestată şi este luată în condiţiile în care în data de 18 august, magistraţii aceleiaşi instanţe luaseră decizia scoaterii din arest, soluţia fiind infirmată de Curtea de Apel Ploieşti, iar în 26 august tot Tribunalul Prahova respinsese ca neîntemeiată cererea de înlocuire a arestului la domiciliu cu controlul judiciar depusă de Păvăleanu.

Prin sentinţa pronunţată, vineri, judecătorii de la Tribunalul Prahova au decis punerea sub control judiciar a altor cinci inculpaţi în dosarul evaziunii fiscale cu un prejudiciu de 35 de milioane de euro, dosar în care au fost trimise în judecată zeci de persoane fizice şi juridice.

Surse apropiate anchetatorilor susţin că mare parte din banii "spălaţi" de lotul Păvăleanu ajungeau în conturile PSD