Ieri, în intervalul orar 17:00-19:00, poliţiştii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova au desfăşurat o acţiune în municipiul Ploieşti, sub coordonarea Instituţiei Prefectului, împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, ai Direcţiei Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentară, ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova, precum şi jandarmi din cadrul Grupării Mobile Matei Basarab, pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă.

 

Astfel, au fost legitimate peste 130 de persoane, controlate peste 60 de autovehicule şi verificate peste 20 de societăți comerciale. Poliţiştii au avertizat verbal peste 30 de persoane care nu respectau măsurile de protecţie pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.

 

Au fost aplicate 21 de sancţiuni contravenţionale (dintre care 10 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.55/2020), în valoare totală de peste 7.500 de lei.

 

Sănătatea şi siguranţa întregii comunităţi sunt prioritatea tuturor instituţiilor cu atribuţii în domeniul ordinii şi siguranţei publice, astfel că vor fi desfăşurate şi în perioada următoare activităţi de verificare şi instruire cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a preveni răspândirea virusului SARS-COV-2  şi pentru a proteja cetăţenii.