Modelul declaraţiei pe propria răspundere pentru deplasarea în afara locuinţei în intervalul orar 23.00-05.00 şi modelul adeverinţei de la angajator pot fi descărcate de pe site-ul stirioficiale.ro

DECLARAŢIE PE PROPRIE RĂSPUNDERE

Subsemnatul/a:
domiciliat/ă în:
cu reşedinţa în fapt în:
născut/ă în data de: ........... în localitatea

declar pe proprie răspundere, cunoscând prevederile articolului 326 din Codul Penal privind falsul în declaraţii, că mă deplasez în afara locuinţei, în intervalul orar 23.00 – 05.00, din următorul/următoarele motive:

  • În interes profesional. Menţionez că îmi desfăşor activitatea profesională la instituţia/societatea/organizaţia .......... cu sediul în ........... şi cu punct/e de lucru la următoarele adrese:
  • Asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă
  • Achiziţionarea de medicamente
  • Îngrijirea/însoţirea copilului şi/sau asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi
  • Deces al unui membru al familiei

Data ................... Semnătura .......................................


*Declaraţia pe propria răspundere poate fi scrisă de mână, cu condiţia preluării tuturor elementelor prezentate mai sus.
 

**Declaraţia pe propria răspundere poate fi stocată şi prezentată pentru control pe dispozitive electronice mobile, cu condiţia ca pe documentul prezentat să existe semnătura olografă a persoanei care foloseşte Declaraţia şi data pentru care este valabilă declaraţia.
 
----------------

Reamintim că circulaţia pe timp de noapte va fi restricţionată, începând de luni, între orele 23.00 - 05.00. Cei care ies din case, doar din motive justificate, trebuie să completeze o declaraţie pe propria răspundere privind scopul deplasării, aşa cum s-a întâmplat şi în primăvară, când România a fost în .

Conform deciziei de joi noapte a Comitetului pentru Siruaţii de Urgenţă, în toate localităţile din România va fi interzisă circulaţia persoanelor în afara locuinţei/ gospodăriei în intervalul orar 23.00 - 05.00.

Excepţiile

Prin excepţie de la prevederile alin. (1), circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei este permisă în intervalul orar 23.00 –05.00 pentru următoarele motive:
  • a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă/gospodărie şi locul/locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi;
  • b) deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă, precum şi pentru achiziţionarea de medicamente;
  • c) deplasări în afara localităţilor a persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicţiei cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane şi care pot fi dovedite prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
  • d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori deces al unui membru de familie.
Declaraţia pe propria răspundere

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, legitimaţia de serviciu, adeverinţa eliberată de angajator sau o declaraţie pe propria răspundere.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil. Declaraţia pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele şi prenumele, data naşterii, adresa locuinţei/ gospodăriei/ locului activităţii profesionale, motivul deplasării, data completării şi semnătura.