Într-o perioadă în care foarte mulţi români încearcă să ascundă faptul că au fost infectaţi cu coronavirus, Vlad Oprea, primarul oraşului Sinaia, face un excerciţiu de sinceritate, anunţând public că este pozitiv.

"Îmi doresc ca acest mesaj să vă găsească sănătoşi. Tocmai am primit vestea care mă va ţine în carantină. Am fost confirmat pozitiv în urma testului PCR-RT pentru Sars-CoV-2. Am trecut prin multe lupte şi le-am câstigat, îmi păstrez acest crez şi pentru zilele următoare. În acest moment starea mea de sănătate este una bună cu mici stări de febră şi tuse.

Luni, la ora 14:00, are loc ceremonia de învestire în noul mandat şi depunerea jurământului. Mă văd nevoit să apelez la varianta online pentru acest moment solemn. Am stabilit cu echipa mea modul de lucru de la distanţă pentru zilele care urmeaza astfel încât activitatea Primăriei să îşi urmeze cursul obişnuit. Voi semna electronic documentele, vom avea legatură video la orice oră iar în teren îmi pun baza în responsabilitatea colegilor şi a echipei de consilieri liberali.

Să ne revedem sănătoşi cât mai curând."
, a scris Vlad Oprea, pe pagina sa de Facebook.

De la începutul epidemiei şi până în prezent,   8724 de persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2, în judeţul Prahova. În ultimele 24 de ore, au fost raportate 167 de persoane nou confirmate cu SARS-CoV-2.