O tânără în vârstă de 18 ani din judeţul Prahova a murit după ce a fost infectată cu virusul SARS-CoV-2. Ea suferea de o boală renală cronică, iar din cauza infectării cu noul coronavirus a dezvoltat o insuficienţă respiratorie.

 

Adolescenta de 18 ani decedată marţi este al 220-lea pacient al cărui deces a fost înregistrat în judeţul Prahova după diagnosticarea cu COVID-19.

 

Ea suferea de mai mult timp de afecţiuni renale cronice şi în plus a dezvoltat o insuficienţă respiratorie, au declarat pentru News.ro surse locale.

 

În ultimele ore a fost, de asemenea, înregistrat decesul unui bărbat de 71 de ani, şi el având afecţiuni anterioare care sau agravat după infectarea cu SARS-CoV-2.

 

Astfel, numărul deceselor înregistrate în judeţul Prahova de la debutul pandemiei a ajuns la 221, iar cel al îmbolnăvirilor la 6.410.

 

Între timp, Prahova a depăşit o sută de noi infectări cu SARS-CoV-2 în 24 de ore, conform raportării de miercuri. Dintre cei 101 noi bolnavi trei sunt minori iar cei mai mulţi, respectiv 27, se încadrează în categoria de vârstă 40-49 de ani.

 

Dintre cele 378 de locuri destinate îngrijirii pacienţilor cu COVID-19, 319 sunt ocupate. La ATI, toate locurile alocate bolnavilor cu SARS-CoV-2 au fost raportate ca fiind ocupate, mai informează autorităţile din judeţ.

 

 

 

 

Sursa: www.news.ro